Отбранителната компания на Германия Rheinmetall крои планове да открие до края на годината производствени мощности в Украйна. Предприятието ще е базирано в западната част на страната и ще се специализира в ремонта и производството на бронетранспортьори Fuchs.

 

Проектът ще е своеобразен тест за отбранителния сектор на Украйна в областта на производството, логистиката и финансите и управлението. 

Компанията не само е производител на транспортьори Fuchs, а ще се заеме с обучението на украинци да поддържат танкове, както и останалата бронирана техника.

 

Руски изтребители удрят Западна Украйна заради Rheinmetall

Не е изключено занапред производственото съоръжение да започне да произвежда по-модерни танкове като KF51 Panther.

Наблюдателни западни медии обаче отбелязват, че новото предприятие несъмнено ще се превърне в мишена за руските изтребители Су-57. 

Не е изключено Русия да използват и ракети въздух-земя Х-59МК2, които са с висока точност и голям обсег. Освен това могат да противодействат успешно на украинските системи за противовъздушна отбрана.

 

Експерти от изданието Bulgarian Military прогнозират, че ударът по завода вероятно ще бъде нанесен в рамките на следващите 3 месеца. Предвид факта, че немският концерн ще е разположен много близо до границата на Украйна със страните-членки на НАТО като Полша, Унгария и Словакия, Русия няма да рискува с ракетен удар, който има риск да се окаже недостатъчно прецизен. В противен случай подобен род инциденти би могъл да се тълкува като задействане на петия член на НАТО.

Източник: blitz.bg