Ще се стигне ли до прекратяване на дипломатическите отношения

Русия отправи доста сериозно, при това последно предупреждение към САЩ и подчерта, че след това няма да има връщане назад.

Москва уведоми Щатите, че дипломатическите им връзки ще пострадат много тежко и дори може да бъдат прекратени, ако Русия бъде обявена за „страна, спонсор на тероризма“.

Русия с последно предупреждение към САЩ, след което няма да има връщане назад!

Това стана ясно от думите на високопоставен представител на външното министерство на Русия, цитиран от информационните агенции.

Ръководителят на отдела за Северна Америка в руското външнополитическо ведомство Александър Дарчиев заяви, че ако американският Сенат успее да сбъдне намеренията си и постави страната му в подобна категория, това за тях ще е ясен сигнал, че Вашингтон са преминали границата. В този ред на мисли той даде да се разбере, че след това вече няма да има връщане назад.

Дарчиев заключава, че САЩ са предупредени.

Междувременно Ройтерс припомни, че през юли двама сенатори на САЩ, опитващи се да прокарат закон за обявяване на Русия за държава, спонсорираща тероризма посетиха Киев. Там те обсъдиха законопроект с държавния глава на Украйна – Володимир Зеленски.

Дарчиев предвижда, че ако този закон бъде приет, ще причини „най-тежките щети“ на двустранните дипломатически отношения и то до такава степен, че не само да бъдат понижени, а направо прекратени.

Припомняме, че Русия бе обявена в четвъртък от парламента в Латвия за страна „спонсор на тероризма“ заради войната в Украйна. Те призоваха съюзниците да наложат по-широкообхватни санкции на Москва.

Източник: blitz.bg