Конфликтът Русия-Украйна се задълбочава, Русия все по-упорито се готви да нанесе военен удар

Конфликтът Русия-Украйна става все по-сериозен. Малко по-рано днес стана ясно, че от Русия са разположили танковата си дивизия на границата с Украйна. Специалисти издават, че бронирани машини на 12 танков полк Четвърта гвардейска Кантемировска танкова дивизия са били забелязани на самата граница между двете държави.

[caption id="attachment_403824" align="alignleft" width="300"]Конфликтът Русия-Украйна се задълбочава Конфликтът Русия-Украйна се задълбочава[/caption]

Въпросните танкове вземат участие във всеки един парад, който се провежда на Червения площад в Москва. Запознати издават, че най-вероятно планът на Москва е машините да се насочат към столицата на Украйна - Киев, през Чернигов. В близост до украинските градове Белгород, Северний и Строител са разположени общо пет батальона от руската армия. И това далеч не е всичко.

Край Белгород има близо 30 щурмуви вертолета, а общият брой на десантчиците надхвърля 1100. Остава въпросът дали конфликтът Русия-Украйна ще се задълбочи до такава степен, че да предизвика война? Даниил Лубкивский, заместник министър на външните работи на Украйна изтъкна на специална пресконференция, че се надява Русия да спази дадената дума и да не нахлува в територията на страната, научиха от БЛИЦ.

В същото време пък Върховната Рада обмисля да гласува закон, с който да разреши пребиваването на чуждестранни войски в Украйна за седем различни учения.