От Кремъл заявиха, че новите наказания към Русия ще навредят само на Европа!

Европа ще си направи сама харакири с новия пакет санкции към Русия. Това заявиха от Кремъл, в отговор на предвижданото ембарго на техния петрол и руски газ. От страната на Путин са категорични, за нищо няма да ги накара да смъкнат цената нито на газа, нито на петрола. А имат отличната възможност за рекордни печалби и износ на други пазари.

"Този, който ще изгуби реално от въпросните наказания, това е само ЕС. Спирането на петрола и газа ще доведе до още по-жестока икономическа криза в Европа, ще срине енергийния пазар и ще повиши толкова драстично цените, че ще се усети пагубно от всички. И така, в края на краищата, ще навредите само на себе си", казват от Москва.

Знаем, че вчера Виктор Орбан се заинати и твърдо отказа да даде съгласието си за новия пакет от шест санкции към Руската федерация. Той потвърди думите на Кремъл и неведнъж е казвал, че Европа прави безумия по отношение на собствената си стабилност и прогрес. Ако Орбан не даде съгласие, може би пакетът ще трябва да бъде преразгледан, коментират експерти.

Джо Байдън се надяваше, че Русия ще свали цените и тогава, по думите му, Западът можел да продължи да купува от нея. Да, ама йок - Путин е железен и не сваля нито с копейка. Предстои да разберем какво ще се реши окончателно.