Мерките са повече от строги

Руският държавен глава накара цяла Русия да изтръпне с това, което направи.

Той подписа закон, според който призивите за действия срещу сигурността на страната ще бъдат наказвани с тежки присъди и затвор, отбелязва Франс прес.

Русия изтръпна от това, което направи Владимир Путин

Информационната агенция припомня, че това се случва в момент, в който в страната се потискат всички гласове, които се противопоставят на войната в Украйна.

Съгласно новия закон, подписан от Владимир Путин, публичните призиви срещу сигурността на страната ще се наказват с лишаване от свобода за срок от две до четири години.

Ако обръщенията са излъчени по медията, затворът може да бъде увеличен до пет години. В случай, че са отправени от организирана група, то ги грози седем години лишаване от свобода.

Освен това Владимир Путин подписа и закон, затягащ ограниченията, които биват налагани на квалифицираните като „чуждестранни агенти“. Този статут се използва с цел да бъдат потиснати критиките, които се отправят към Кремъл.

Съгласно друга мярка, утвърдена от Владимир Путин, всеки руски гражданин, който вземе участие в чуждестранен конфликт, противоречащ на интересите на страната, ще лежи зад решетките две десетилетия.

Като цяло този закон приравнява преминаването на вражеска страна по време на военни действия с държавна измяна, отбелязва ТАСС.

Източник: standartnews.com