Ричард Рокфелер е един от шестте правнука на култовия американски магнат Джон Рокфелер

Ричард Рокфелер загина в самолетна катастрофа. Трагедията се е случила в околностите на американския град Харисън, намиращ се в щата Ню Йорк. Според информация на местните власти, Ричард Рокфелер е катастрофирал с едноместния самолет Piper Meridian, който е излетял от летището в окръг Уестчестър. Рокфелер е бил единственият човек на борда на летателната машина.

[caption id="attachment_413073" align="alignright" width="171"]Ричард Рокфелер е загинал в катастрофа Ричард Рокфелер е загинал в катастрофа[/caption]

Самолетът е паднал около десет минути след излитането си след като се е ударил в горните клони на короната на дърветата. Предстои разследване, което да установи с категоричност какво е довело до трагедията. Според близки до Ричард Рокфелер, той е бил изключително опитен пилот.

Ричард Рокфелер е един от шестимата правнуци на култовия американски магнат Джон Рокфелер. Той е син на бившия председател на борда на финансовата корпорация Chase Manhattan Дейвид Рокфелер, който пък е внук на магната и един от първите милиардери в целия свят. Бащата на Ричард Рокфелер е на 99 години, предават от "24 часа".