Крал Чарлз е един от най-противоречивите монарси в британската история. През годините той преживя много трудности и скандали в личния си живот, но една от най-големите му любовни истории е тази с Камила Паркър Боулс.


Драматичните им отношения са достойни за роман, но истината е, че Чарлз успя да предизвика революция. И превърна една разведена жена, която не му беше равна по потекло в своя съпруга и кралица на Англия.

Мнозина помнят историята на крал Едуард Осми, който дори и на смъртния си одър не успя да убеди кралица Елизабет да даде на Уолис Симпсън някаква титла. Покойният херцог на Уиндзор загуби короната, кралството и статута си, умирайки в нищета. За разлика от него Чарлз не допусна тази грешка. И се бори за короната и любовта си.

И спечели.

Крал Чарлз и Камила започват да се виждат през 1971 г., но тя бързо се омъжва за Андрю Паркър Боулс. Въпреки това, любовта на крал Чарлз към Камила не изчезва и двамата започват да се виждат отново през 1986 г., когато той вече е женен за принцеса Даяна, но бракът им започва да се пропуква.

Тази любовна история обаче не е добре приета от обществото и пресата. Кралското семейство също не одобрява връзката им, дори и след раздялата му с принцеса Даяна през 1992 г.

След смъртта на Даяна през 1997 г., крал Чарлз и Камила започват отново да се виждат. Този път обществото и пресата са по-толерантни към тяхната връзка. През 2005 г. крал Чарлз и Камила се женят на церемония в Уиндзор.

След дългата им любовна история, Камила най-после е приета за кралица на Англия. И със сигурност британският монарх може да се похвали, че е създал една от най-големите революции в историята на страната. И след броени дни ще положи в ръцете на жената, която обича най-ценната награда.