Българи буквално се избиват на пазара в Одрин!

Криза, война, инфлация, чудовищни цени - да, но в България. На крачка от нас, на турския пазар в Одрин, ситуацията е райска. А цените на почти всички стоки са наполовина и повече по-евтини от тези тук. Не, не е невероятно, истина е! И затова нашенци на практика са завладели тържището и се избиват за стоки. А турските търговци отдавна вече са сложили огромните си табели с надписи на кирилица.

През уикендите положението по границата ни е адско, така че се препоръчва ако пазарувате оттам, да си изберете делничен ден. Хем рахат, хем евтинджос. В Турция примерно ще си купите пълен костюм, че и с елек, пък и дори с гащите, на цена от 190 лева. Ако у нас 10 кила прах на пране, качествен разбира се, се котира за около 25 кинта, то в Одрин е радост - взимате същия за максимум 12 лева. Далавера, а?!

Цените на плодове, на зеленчуци, на подправки и други храни също са с едно петдесет процента надолу. А супер добрия натурален зехтин първо качество, който у нас е къде 15 лева средно, в Турция е от 5 до 7 лева максимум. Българите не могат да повярват и мигат на парцали от еуфория, обикаляйки из щандовете.

"Откакто ходим там да пазаруваме, се родихме. Вярно е бая път, чакане на граница, но товарим колата догоре и ни стига за седмици. Скоро почти ще забравим нашите магазини, дето ти дерат не само кожата, ами и месото до кокала", коментират пазаруващи от Одрин пловдивчани.