Летисия Испанска е една от най-красивите и популярни жени в света. Подобно на Кейт Мидълтън, Мери Датска и Шарлийн Монакска, тя е сред водещите европейски кралски особи, чиито действия се следят на всяка крачка. Зад бляскавия образ на красива и модерна кралица, обаче се крие жена, която пази грижливо тайните си, някои от които не се особено приятни.

 

Въпреки че кралското семейство внимателно следи всичко, което е свързано с тях, за да поддържат образа на идеалната фамилия, Летисия далеч не е тази уверена и спокойна жена, която се появява пред камерите. Кралицата има дълбоки съмнения за външния си вид, обсебена е от манията да контролира абсолютно всичко около себе си и има обсесия за чистота. До толкова, че дори дезинфекцира слушалките на телефоните си след всяко обаждане. 

 

Кралицата, която е родена в бедно семейство, бива принудена от дете да се бори за бъдещето си. Така например, за да си плаща магистърската степен в Мексико, тя рекламира цигари и се наема като продавачка на билети в обществена сграда. Малцина помнят, че преди да се омъжи за Фелипе, младата журналистка и тв водеща имаше връзка с 9 години по-възрастен от нея мъж. На 16 години тя се влюбва в учителя си Алонсо Гереро. Двамата преживяват десет годишен романс, преди да се оженят, но бракът им издържа само една. Разводът на Летисия е и една от причините годежът й с Фелипе да предизвика скандал. Разведена жена от простолюдието се венчава за наследник на Бурбоните. Нечувано! Но принцът се налага и бракът е сключен.

 

 

Към днешна дата кралицата е изключително загрижена за външния си вид, отдадена на семейството и се опитва да не афишира факта, че е агностик. В католическа Испания, където кралицата казва, че религията не я интересува, това си е доста смущаващо. Тя дори не се съгласява децата й да се снимат в катедрали и църкви, тъй като желае да бъдат възприемани като светски личности.