През уикенда Кейт Мидълтън се появи пред публика  за втори път, откакто се разбра, че се лекува от онкологично заболяване . Съпругата на принц Уилям присъства на финала на турнира на Уимбълдън за мъже на сингъл, където наблюдава играта на Карлос Алкарас от Испания и Новак Джокович от Сърбия, които се бориха за главната награда на турнира.

„Беше голяма изненада да я видим на финала на Уимбълдън като знаем, че принцесата е голям фен на тениса“, каза кралският експерт Кейти Никол. — От 2016 г. тя е патрон на Тенис асоциацията. Тя е била на всеки Уимбълдън, така че мисля, че всички се надявахме да я видим и този път.

Появата на Кейт беше приятна изненада за тълпата, която приветства 42-годишната кралска особа с овации, докато тя се насочваше към мястото си в ложата над Централния корт, за да гледа мача. Принцесата на Уелс доведе със себе си 9-годишната си дъщеря Шарлот, а и сестра й  Пипа Мидълтън също се присъедини към тях.

Кейт се появи със стил, облечена в лилава рокля от Safiyaa, допълнена с брошка с папийонка, символизираща патронажа й на тенис клуба. Аксесоарът е с официалните цветове на клуба: лилаво и тъмно зелено. Никол отбеляза, че принцесата е избрала лилавата рокля, защото цветовете на Уимбълдън са зелено и лилаво, а нюансът е съзнателен избор, който подчертава страстта на Катрин към спорта. Кейт редовно участва в игрите на Уимбълдън, но сега успя да се прсъства само на финала, тъй като е на поддържаща химеотерапия.

Припомняме, че принцесата на Уелс се появи за първи път публично през 2024 г. през юни, когато се присъедини към кралското семейство по време на церемонията Trooping the Color.

Източник: Хелоу.ру