Украйна се тресе от скандали. Неочаквано, двама от най-влиятелните мъже в държавата - кметът на Киев - Виталий Кличко и президентът на Украйна - Володимир Зеленски се скараха. В пост в социалните мрежи президентът Зеленски остро упрекна кметът на Киев, че нехае и не се грижи достатъчно добре за населението си.

Ябълката на раздора се оказа отвоюваният Херсон и евакуацията на освободените жители. Зеленски даде висока оценка за хуманитарната помощ, която получава от местните власти, но заяви, че в Киев не полагат достатъчно усилия, за да осигурят качествено посрещане на бежанците.

"За съжаление в Киев временните подслони за бежанци не са достатъчно добре осигурени. Нужно е много повече, за да се помогне на нуждаещите се и на жителите на града", добавя още той.

Кличко запази мълчание, но разрива между двамата определено предизвиква трусове и предположения, че това ще бъде в полза на Москва. 
 

Усилено се говори, че Владимир Путин планира да мобилизира  2 милиона души, за да "освободи" Украйна и сред тях са мобилизирани над 300 000 жени. А също така, че войната е само предлог за Русия, за да отклони вниманието от смяната на властта. Предполага се, че докато светът е зает с военните действия, в Кремъл Путин ще сложи без много шум лично избраният от него наследник. И ще се постарае да скрие от всички влошаващото си здраве и близка смърт...