Путин няма да отиде на погребението на Горбачов!

Последният съветски президент - Михаил Горбачов ще бъде погребан с почести на 3-ти септември. Да го изпратят в неговия последен път се очакват хиляди хора, сред които множество официални лица и световни величия. Най-важният от тях обаче няма да присъства. Става дума, разбира се, за руския президент Владимир Путин, който отсега е заявил, че няма да има възможност да уважи тъжното събитие.

Причината за това е работният му график, което бе оповестено от Дмитрий Песков преди часове. Говорителят на Кремъл обаче даде да се разбере, че Путин все пак се е простил с Горбачов като го е направил в болницата, където преди два дни почина Сергеевич. Знаем, че той си отиде на 91-годишна възраст, след тежко и доста дълго боледуване.

Не особено спокойни са и някои относно здравето на самия Путин. Световни медии преди минути разтръбиха вестта, че снощи късно при руския президент са били повикани лекари, които останали при него за около половин час. Путин, по последни данни, бил крайно изнервен и неспокоен като това се отразило на кръвното и общото му състояние.

Засега като основна причина се изтъква войната с Украйна и несъгласието на Зеленски и хората му да "сдадат фронта". Украинският лидер продължава да упорства и да отказва да изпълни исканията на Москва. А на всичко отгоре не спира да зове Европа и Америка за още и още наказания към Русия.