След редицата санкции по Русия, руският държавен глава Владимир Путин нанесе ответен удар.

Този път той подписа указ, който позволява на руското правителство да налага забрана за транзитното преминаване на някои западни камиони през територията на страната, отбелязва Ройтерс.

Указът засяга основно камионите, превозващи товари, които са били регистрирани в някоя от страните, приложили сходни ограничения срещу Руската Федерация.
Припомняме, че преди няколко месеца (през април) Москва се оплака, че Евросъюзът е затворил границите си за някои превозни средства с регистрация в Русия и Беларус. Причина за това станаха санкциите, които бяха наложени заради конфликта в Украйна.

В указа, издаден от Владимир Путин се посочва още, че въвеждането на мерките е в отговор на „неприятелските“ ограничения от други държави срещу организации и граждани на Русия.

Междувременно по-рано днес военният министър Димитър Стоянов обяви, че има риск някои хора да бъдат мобилизирани. Той побърза да уточни, че рискът е за онези, които имат двойно гражданство – българско и руско.

От думите му стана ясно, че за останалите не съществува такъв риск поне на този етап. Освен това той подчерта, че към момента не съществува каквато и да било заплаха за националната ни сигурност.
Източник: vesti.bg

Путин наложи тежка забрана, която удря по всички ни. Ами сега?