Той купи луксозната вила за 1.4 милиона от кралицата на ужасите Елвира, през 1994 година. В нея преживя с три годеници и две съпруги. Но днес Брад Пит е готов да се раздели с имението, което беше негов дом повече от 25 години и да започне живота си отначало.

 

Актьорът изненадващо сподели, че планира да продаде имота си и да се премести да живее на север. Сумата, която иска за имота е близо 40 милиона долара, като къщата се гордее с богатата си над 110-годишна история и забележителния си външен вид.

В действителност не само Брад, но и други звезди планират да се освободят от имотите си в Холивуд хилс. Причина за това са новите данъци, които въведе градската управа. За да се справят с кризата с бездомниците, от общинския съвет са взели решение имоти над 10 милиона долара да плащат по 4% от стойността си като годишен данък. За имоти над 50 милиона долара, ставката вече е 5%. Това принуди голяма част от звездите да се разделят с имотите си.

 

Отделно от това, до къщата на Брад доскоро живееше и Анджелина Джоли. Тя нае вила, за да могат децата й да общуват с бившия й съпруг, независимо от развода. В момента обаче двамата са в тежка съдебна битка за "Шато Миравал" - винарната във Франция, която Анджелина иска да продаде, а Брад да запази. Явно конфликтът е толкова ожесточен, че Брад се опитва да избяга по-далеч от бившата си...