Принц Хари разтърси Бъкингам с атаки срещу принц Уилям. Херцогът на Съсекс заяви, че "всички са изключително щастливи да лъжат, само и само да защитят брат ми". Той заяви, че придворните "отлично знаят каква е истината за кралското семейство", но "никога няма да я разкрият, защото техен основен приоритет е да защитят брат ми и неговото бъдеще на престола".

Ударът беше брутален и много добре прицелен. След като принцът заяви, че е "доволен от това, как е изграден филмът за мен и Меган и се надявам баща ми и брат ми да го гледат, за да разберат през какво минахме ние".

В новия трейлър към последните три епизода от поредицата принцът и Меган дори коментират, че при едно тяхно пътуване охраната им е била изтеглена и те са оставени, едва ли не на произвола. "Изтеглиха охраната ни. Всички знаят къде сме и сме абсолютно сами", казват двамата. Атаката е умишлена и целенасочен намек, че е имало организиран опит за покушение срещу тях.

"Ръкавиците са свалени, ясно е, че Съсекс започнаха война с Уиндзор", казват кралските служители. И въпреки това те са категорични, че херцогинята и съпругът й лъжат за много неща.

Те изтъкват, че Меган сама е отказала да покани племенницата си Ашли, а не е била "напътствана" да изключи роднините си от сватбата. "Ние искахме повече от членовете на семейството й да присъстват, за да не изглежда странно. Тя лъже, че е била убеждавана да не кани никого от роднините си".

Придворните опровергават Меган и Хари, и в частта от обвиненията, че Меган не е получила насоки и обучение за кралския протокол. "Бяха й предложени най-малко шест човека, като лично кралицата изпрати собствения си секретар да я обучава. Лейди Саманта Коен беше отпратена без много шум, а единствените хора, с които херцогинята се срещна бяха херцог Гай — частният секретар на кралицата и дама, която отговаря за гардероба.

Обвиненията на Меган и Хари, че са преследвани от папараците също не са верни. В действителност двойката винаги е била пазена, освен ако самите те не пожелаят да дадат публичност на личния си живот. Принц Хари сам предпочете да се появи пред пресата и да привлече внимание върху себе си. Обвиненията на Меган, че папараци са я преследвали пред дома й, също са лъжа. В действителност никой не подозираше, че са заедно, докато тя не афишира публично връзката им. А твърденията, че тайно са я снимали по време на работата й за сериала "Костюмари" са пълна лъжа. Кадърът, за който твърди, че е направен срещу нея, беше платено изображение с рекламна цел, което се търгува в онлайн галерия и то преди няколко месеца. И няма връзка с тези обвинения", твърдят запознати.