След "Камилагейт" кралското семейство изпитва ужас от вероятността да бъде изправено на свидетелското място. Това твърди принц Хари по повод неговият съдебен спор с известно издание в Англия, че са подслушвали телефона и разговорите му. Адвокатът на принца твърди още, че Хари знае, че "Уилям тихо е прибрал огромна сума пари, за да не коментира скандала с подслушваните телефони на кралското семейство и да не предявява съдебни искове".

Самият Хари обаче е завел дело за щета и настоява за обезщетение от страна на изданието. Принцът дори даде показания чрез видеовръзка, в които разказва, че баба му — покойната кралица Елизабет е била инициатор на срещите, след като се е разбрало за скандала и самата тя е настоявала семейството да не се замесва в съдебно преследване.

"Херцогът на Съсекс е убеден, че брат му, принц Уилям е получил сериозна сума като обезщетение. И по тази причина не желае да повдига въпроса с подслушваните телефони в двореца. Но херцогът иска справедливост и компенсации за неправомерните действия, които са били извършени срещу него", твърди още Дейвид Шерборн.

Самият Уилям никога не е коментирал въпроса, а Чарлз и семейството му отказват да обсъждат темата. Хари, заедно с Хю Грант обаче твърдят, че е имало тайно споразумение с двореца. Собствениците на изданията отричат да е имало подобни договорки и настояват, че принцът няма доказателства, независимо от своите обвинения.