По-малкият син на британския крал – принц Хари, разтърси острова с нов скандал.

Той, заедно с Елтън Джон, който бе много близък приятел с покойната принцеса Даяна и редица други знаменитости, са завели дело срещу изданието „Дейли Мейл“, обвинявайки го в подслушване на телефони и други действия, нарушаващи правото на личен живот. Новината бе съобщена от Ройтерс като се позовават на информация на адвокатската кантора, която ги представлява.

От агенцията посочват, че "Асошиейтед нюзпейпърс", издаващ "Мейл онлайн","Дейли мейл" и "Мейл он сънди" не са се отзовали на запитване.
Ищците по делото посочват, че разполагат с доказателства, които издават гореспоменатите издания в нарушения на правото на личен живот. Те дори си позволявали да поставят подслушвателни устройства в жилищата и автомобилите им, за да подслушват личните им разговори, се посочва още в съобщението от адвокатската кантора.

Припомняме, че принц Хари и съпругата му Меган Маркъл прекратиха категорично отношенията си с таблоидите още през 2018 г., след като сключиха брак. Тогава двойката подчерта, че няма да има абсолютно никакви контакти с четирите най-големи британски таблоида. Сред тях попада и изданието „Дейли мейл“.

Освен това Хари и Меган изтъкнаха именно намесата им в техния живот като водещ фактор да се оттеглят от ангажиментите си като част от кралското семейство и да заживеят зад Океана.
Източник: blitz.bg