Принц Хари потресе с разкрития в книгата си "Резерва". Според херцога на Съсекс, брат му Уилям от самото начало не бил съгласен с решението им с Меган да напуснат Британия и дори го пребил в дома му.

След особено ожесточен спор между двамата братя, Уилям казал на Хари. "Мег не е подходяща, братле. Осъзнай се! Тя е нешлифована, груба и невъзпитана". Принцът му се обидил, в резултат на което Уилям го хванал и блъснал на пода. "Ударих се в купата на кучето и дори я счупих. По гърба ми останаха белези. Станах, дадох му чаша вода и му казах "Уил, не може да се говори с теб, когато си такъв".  А той си тръгна, за да се върне по-късно и да ми каже, че не е нужно Мег да знае за нашия спор. При което му казах, че той ме е нападнал, а той ми отговори "Нищо не съм ти направил, Харолд! Не казвай , че съм те пребил".

Хари твърди, че от раждането си е в конфликт с брат си и двамата непрекъснато се състезавали. "Да бъдеш резерва не означава, че си по-лош. Просто трябва да се доказваш непрекъснато", твърди още Хари.

Принцът разкрива още, че историята с нацисткия костюм по Хелоуин е по вина на Кейт и Уилям. "Колебаех се между него и този на пилот от британските военни сили. Обадих им и се, а двамата заявиха "Нацисткият костюм, определено!" И се разсмяха. Отново трябваше да изглеждам по-зле от Уилям, който се появи с леопардов костюм. И така и стана. Аз трябваше да понеса последствията от тази ужасно необмислена постъпка, а те дори не си признаха вината за нея", разкрива още Хари. Историята от 2005 година той определя като една от най-срамните в живота си.

От Бъкингам отказват коментари в отговор на разкритията на Хари.