Жестът, който крал Чарлз III и съпругата му кралица-консорт Камила Паркър-Боулс направиха към по-малкия си син принц Хари, го трогна до сълзи.

Припомняме, че първоначално бе съобщено, че на Хари няма да му бъде позволено да носи военна униформа по време на погребението на кралица Елизабет Втора, след като преди две години се отказа от кралските си задължения.
През миналата година той дори бе лишен от военните си титли.

Принц Хари обаче не успя да се пребори с емоциите си и избухна в сълзи, когато получи специално разрешение от краля да облече военната си униформа по време на историческото съботно бдение пред ковчега на кралицата.

За никого не е тайна, че херцогът на Съсекс служи в продължение на десет години в британската армия. 
В траурната процесия по изпращането на Елизабет Втора вчера в последния й земен път се включиха всичките й внуци – децата на принцеса Ан, дъщерите на принц Андрю, както и тези на принц Едуард. Обединеното кралство подчерта, че за пръв път внуците на монарх участват в церемонията.

Въпреки всички забрани, принц Хари, който е ветеран от войната и служи активно на фронтовата линия в Афганистан, бе почетен от баща си – крал Чарлз III и принц Уилям, които го удостоиха с честта да облече военна униформа.
Източник: zajenata.bg

Принц Хари избухна в сълзи. Какво се случва?