Броени часове след кончината на Елизабет Втора, наследникът й принц Чарлз вече крои смели планове за радикални реформи в монархията.

Ако наистина предприеме тези стъпки, може да изолира завинаги принцовете Хари и Андрю от кралската фамилия.

Отдавна е известно, че бъдещият крал има огромно желание да окастри „първата линия“ на кралската фамилия в опит да я превърне в по-стройна машина с по-малко поводи за слухове, отбелязва „Дейли Мейл“.

Наблюдатели на кралската фамилия смятат, че целта на принца е да премахне „паразитите“ във Фирмата и да накара всеки да изпълнява своите задължения.
Тази концепция пролича ясно по време на платинения юбилей на кралицата през юни. Тогава броят на хората, които се появиха на балкона на Бъкингамския дворец, бе строго ограничен. Там се показаха единствено работещите членове на кралската фамилия.

Междувременно експерти алармираха, че ако принц Чарлз наистина ореже сериозно монархията, съществува риск това да доведе до неспособността й да участва в хилядите ежегодни традиционни ангажименти.
Предполага се, че ключова роля в управлението на принц Чарлз ще изиграят ключови въпроси като околна среда и климатични промени.

Кралският биограф Анджела Левин коментира още през май миналата година, че опитите на Чарлз да намали ядрото на монархията, са от много време. Целта му е да накара всеки един от членовете да заслужи парите, които им се дават от данъкоплатците, както и да свие значително разходите.
Източник: blitz.bg

Принц Чарлз вече крои смели планове за радикални реформи в монархията