Принц Чарлз обиди руския президент, след което отказа да се извини

Принц Чарлз ще трябва да се срещне очи в очи с руски дипломати, представители на Русия във Великобритания. Според източници на Дейли Мейл британският престолонаследник ще бъде принуден да даде обяснение за думите си от преди няколко дена, когато сравни Владимир Путин с Адолф Хитлер.

[caption id="attachment_410863" align="alignright" width="300"]Принц Чарлз сериозно вбеси Русия Принц Чарлз сериозно вбеси Русия[/caption]

От британското правителство също потвърдиха, че в Кремъл са бесни от думите на принц Чарлз, които са възприети като жестока обида към лидера на страна, дала 30 милиона жертви в борбата срещу нацизма по време на Втората светован война. И въпреки, че трите най-големи партии на Острова защитиха правото на престолонаследника си да изказва собственото си мнение в неформални разговори, гневът на Русия е сериозен и е сигурно, че няма да оставят нещата така, разкри източник от Кремъл, научиха от БЛИЦ.

Самият принц Чарлз отказа да се извини за думите си и дори се снима в зоопарк в Канада как дразни бяла мечка. Според запознати, кадърът е с цел да подразни още повече Русия.

Припомняме ви, че по време на визитата си в Канада, принц Чарлз сравни действията на Владимир Путин в Украйна с тези на Адолф Хитлер в Полша. Това се случи докато престолонаследникът разговаряше с полякина, дъщеря на полски емигранти.