Владимир Путин ще бъде отстранен или от шефа на групировката "Вагнер" или от друг свой приближен. Това твърди бивш негов приятел и съратник от ФСБ, който каза, че битката за Кремъл вече е започнала.

"Войната беше грешката на Путин. Битката за отстраняването му от политическия Олимп е в ход и той ще бъде заменен в най-скоро време. Кандидатите са много, но възможните варианти са двама или трима", твърди  Игор Стрелков, бивш полковник от ФСБ.

Той твърди, че вече се формират фракции срещу президента, които работят с най-вътрешния му кръг. И са се заели да го отстранят, преди да започнат битката едни срещу други.

Първият, който вероятно ще опита да седне на стола на Путин е Евгений Пригожин - ръководител на частната армия "Вагнер". "Пригожин е бивш личен готвач на Путин. Той има амбиции да заеме политически пост, но се стреми към позицията на военен или вътрешен министър. Това не му пречи да мечтае и за самия стол на президента, а и вече си купува достатъчно много медийна популярност, за да си гарантира успех", твърди Стрелков.

Другият вероятен наследник на Путин е Николай Патрушев и неговият син Дмитрий, който е министър на земеделието. Патрушев е бивш шеф на ФСБ и в момента управлява един от най-могъщите съвети по сигурността към президента. Именно той оглавява и една от групировките, които отслабват властта на Сергей Шойгу.

Военният министър е все по-малко желан в Кремъл, а покрай загубите във войната, Путин също отслабва собствените си позиции. И е въпрос на време да се обяви неговото оттегляне поради "силно влошено здраве", особено ако войната продължи...