Премиерът Николай Денков заяви, че е готов да предаде на Украйна старите боеприпаси, но не и системата за противовъздушна отбрана. "Даваме на Украйна всички стари боеприпаси. Ще ни струват стотици милиони, за да ги унищожим, по-добре да ги предадем на украинската армия и да ги подкрепим в борбата с агресора", заяви още Денков.

Премиер-министърът допълни още, че България се нуждае единствено от отбранителните системи за ПВО С-300, които смята да запази. Дори АЕЦ "Белене" се обсъжда да бъде продаден, за да се подпомогне украинската енергетика.

"Навремето Украйна беше технологичният хъб на Съветския съюз", заяви още Денков и допълни, че ще се радва да помогне за възстановяването на страната. И добави, че реакторите от АЕЦ "Белене" вероятно ще бъдат продадени на Киев.

Денков обяви още, че са постигнали съгласие по почти всички точки от двустранния договор със Зеленски. Притеснителна е обаче лекотата, с която правителството дава съгласието си да се лиши от собствените си боеприпаси, колкото и да са остарели. Денков разкритикува и отношението на президента Радев към този проблем и добави, че не смята, че президентът е прав и вижда сериозен сблъсък между "два фундаментално различни възгледа за света".