Новак Джокович получи крайно обидно отношение от французите!

Срещата между Новак Джокович и Рафаел Надал на четвъртфинала на "Ролан Гарос" премина повече от позорно. Надал победи в оспорвания двубой, но шокиращото бе, че великанът Джокович през цялото време получаваше освирквания, обиди и жестоки гаври от французите в публиката. Подобно отношение е невиждано за тениса като цяло и е голям резил за Франция.

Вярно е, че Джокович често пъти е различен, не споделя общото мнение и има свои възгледи по много теми, включая тази с пандемията. Но да бъде обругаван и охулван в момента на велика игра, бе отвратително. Няма как това да не е допринесло за разконцентрирането му и последвалата го загуба. Двамата с Рафаел играха мъжки, но в случая Надал имаше преднина.

"Ноле е голям, той има твърда психика и не допуска подобни моменти да го сломят, но това бе унижение по време на целия мач. Едно непрестанно освиркване и демонстриране на омраза, което е необяснимо. Френската публика се слави с културата и етиката си, но този път се показаха като пълни неандерталци", гневят се фенове на сърбина.

Добре е да припомним, че този Джокович, който днес бе поруган, не е само най-добрият в тениса, а е помогнал финансово на много хора, дарил е пари за много благотворителни каузи и има смелостта да говори по теми, по които никой друг не смее. Браво, Ноле!