Херцозите на Съсекс най-накрая обявиха дали ще присъстват на коронацията на Чарлз III. Принц Хари потвърди присъствието си, но не и Меган и децата им. Според официалното съобщение, херцогът ще уважи най-важния ден на баща си, но съпругата му ще остане с децата им в Калифорния. Официално, тъй като не са работещи членове на кралското семейство и следователно не са задължени да присъстват, двамата са решили да отиде само Хари. Но в действителност Меган просто се страхува от ново освиркване в Лондон.

 

"Тя прекрасно си спомня, как я освиркаха на юбилея на кралицата и какво беше отношението към нея на погребението на Елизабет Втора. И не би желала да бъде подложена на подобно обществено порицание. Те с Хари бяха отлъчени от висшите членове на семейството, които дори не общуваха с тях. А местата им определено могат да бъдат наречени социален Сибир", коментират приближени до двореца.

 

Въпреки това основната причина двамата да се бавят с отговорите си за присъствието на церемонията, било точно изискването на Хари да знае до кого ще седи по време на церемонията. Принцът се опасявал от социалната изолация, която е възможна. Така или иначе семейството му е изключително засегнато от публичното разкриване на семейните им проблеми и смятат да ограничат разговорите си с него само до официалните поздрави. А приятели на Меган твърдят, че тя е толкова голям егоист, че ако имаше и най-малък шанс да засенчи Чарлз на собствената му коронация, не би се посвенила да излети за Лондон, зарязвайки и децата си.