Изданието Politico излезе с новина, която изправи света на нокти.

Оказва се, че в случай, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун бъде убит, то страната автоматично ще изстреля ракети с ядрени глави.

Това е записано в новия План за ядрена политика, който разбира се е бил приет от страната, отбелязва още изданието.

В документа ясно е посочено, че в случай на заплаха за системата за ядрено командване и управление на държавата в резултат на противническа атака, ще бъде нанесен ядрен удар, който да унищожи силите му. В това число се включват началната точка на провокацията и ръководството й, отбелязва още изданието на страниците си.

Припомняме, че на 9 септември Северна Корея се обяви официално за ядрена държава. Според Ким Чен Ун страната му никога няма да се откаже от ракетите с ядрени глави.

В края на юли Ким Чен Ун отбеляза, че е напълно готов за военен конфликт с Щатите. Тогава той отбеляза, че е разпоредил на военните си да бъдат в готовност за бърза мобилизация на ядреното оръжие като възпиращо средство, в случай, че се наложи.
Това уточнение бе направено в речта му на осмата национална конференция на ветераните от войната, организирана по повод деня на победата в Корейската война.
Източник: blitz.bg
 

Politico със стряскаща новина: Северна Корея ще изстреля автоматично ядрени ракети, ако…