Лидери от цял свят ще присъстват на погребението на Елизабет Втора. Кралицата, която ще бъде погребана само със златната си халка и чифт перлени обеци, ще бъде изпратена от най-големите лидери на нашето време.


Сред гостите потвърдили присъствие са не само лидерите на почти всички страни от ООН и ЕС, но и кралски особи, повечето от които имат и родствени връзки с кралицата.


Единствен Владимир Путин беше изключен от списъка с поканените, както и Александър Лукашенко. Дори противоречиви лидери като президентът на Бразилия - Болсонаро и президентън на Турция - Реджеп Ердоган, приеха да посетят Лондон, за да се сбогуват с британския монарх. Доналд Тръмп не е получил покана да присъства на погребението, но се очаква семейство Обама, както и президентът Байдън да присъстват на церемонията.

В листата с гостите са и почти всички кралски фамилии от Европа. През кралските семейства на Лихтенщайн, Норвегия, Швеция, Холандия, Белгия и Дания, до племенниците на Елизабет - крал Фелипе и сестрите му, включително и принц Алберт от Монако и принц Анри - велик херцог на Люксембург.

На церемонията ще присъства и премиерът на Канада Джъстин Трюдо, който признаваше формално суверенитета на Елизабет Втора. Очаква се още премиерът на Австралия, премиерите на някои карибски държави, както и на кралските семейства от Азия. Със сигурност ще присъства японският император, както и кралското семейство на Бутан.