Меган Маркъл скърца със зъби и не може да се побере в кожата си. Това разкриват източници от двореца Бъкингам, запознати с горещите отношения в кралското семейство. А   причината за негодуванието на херцогинята, е фактът, че от вчера трябва да прави реверанс, не само пред Меган и Камила, но и пред Софи Уесекс, новата херцогиня на Единбург.

 

Титлата, която крал Чарлз даде на брат си - принц Едуард и съпругата му, поставя Софи, почти на върха на кралската йерархия. Любимата снаха на кралица Елизабет и единствената, която имаше право да я нарича "мамо", дълги години служи на короната и защитава честта на фамилията. Името на Софи беше белязано от невероятен скандал в първите години на брака й, но тя и Едуард понесоха с достойнство удара. Те се извиниха на кралското семейство и след известен период на изолация, бяха върнати в кралския двор. И посветиха целия си живот в служба на короната и благото на фамилията. Именно Софи беше човекът, който се опита най-тактично да наставлява Меган и да й помогне да се впише в кралския живот. И пак тя й и Едуард я подкрепиха при решението й да напусне и заедно с Хари да се преместят на другия край на света.


Въпреки това на херцогинята на Съсекс далеч не й станало приятно, когато разбрала, че вече не е трета по значимост в кралския двор. Досега етикетът изискваше, когато са заедно Софи да прави реверанси на Меган, а Едуард да се покланя пред нея. След като двойката получи титлата херцог и херцогиня на Единбург, която е много по-стара от тази на Съсекс, правилата се променят. И вече Меган и Хари трябва да се покланят на Софи и Едуард. Нещо, което Меган не приема с особена охота.

 

Крал Чарлз обаче е щастлив, че успя да извърши този акт. И то не, за да ядоса Меган и Хари, а за да изрази признанието си към Софи и Едуард.  И по този начин запълни празнината оставена от втория му син в кралското семейство. Със сигурност херцогинята на Единбург и съпругът й ще са двигателите на короната през следващия век, заедно с принцът и принцесата на Уелс. А това няма как да остане незабелязано...