Уилям и Хари продължават да се отдалечават един от друг. За годишнината от смъртта на Елизабет Втора, двамата братя бяха в различни краища на страната, избирайки да поднесат почитта си към покойната си баба поотделно.


Докато Хари посети тайно параклиса в Уиндзор, където е положена баба му, Кейт и Уилям изслушаха траурна меса в Уелс. Двойката е на посещение там и не пропуснаха да поднесат цветя в една от местните църкви, както и да напишат съболезнователен адрес в църковната книга за посетители в  "Сейнт Давидс" в Пембрукшър, Уелс.


Чарлз от своя страна, заедно с Камила избраха Балморал, където да отдадат почит на кралицата.  Те посетиха Крейг кърк — църква близо до замъка, където бяха посрещнати от групи деца с цветя по случай церемонията. Кралят беше трогнат и дори в момент на вълнение сподели, колко благодарна и щастлива би била майка му от вниманието и обичта, които всички продължават да засвидетелстват към нея. "Тя би била очарована. Беше най-невероятния и забележителен монарх, който историята познава", каза той. После се пошегува с децата, че им е време да се връщат обратно на училище.


Разделението между членовете на фамилията обаче изглеждаше очевидно. И мнозина се чудят, докога това ще продължи и ще настъпи ли някога помирение. Съдейки по всичко — явно не.
Бедствие от невиждан мащаб приближава САЩ