Папа Франциск публично обяви, че вече се моли на Светата Дева да ни спаси от ядрена война. Защото, по думите му, ние вече не сме в частична война, а в тотална такава.

"Преди време смятах, че този абсурден военен конфликт ще е само частичен и ще спре, с благоразумието на света. Но не стана така. Сега всички ние се намираме в обща война, която се разраства все повече. И само чудо, само чудото на Света Богородица може да ни спаси от ядрено унищожение", заяви днес Папата.

Той добави, че след първите две световни войни хората сякаш бяха "пораснали" и бяха проумели, че това е най-голямото безумие и светотатство пред Бога. Сега обаче се наблюдава връщане към миналите грешки, освирепяване на човешкия род и пагубно незачитане на християнските повели.

"Не само ескалират днес стари конфликти, но виждаме и битки за превъзходство, както и все по-нарастващ и агресивен тип национализъм. Преди години Светата Дева ни спаси от избухването на ядрена война, нека се помолим да го направи и сега. Само това е спасението за човешкия род, който се държи като обезумял", заяви Папата.

Милиони християни по целия свят се молят заедно с него, особено сега, когато зимата за цяла Европа се очертава кошмарна.