По-рано този месец 56-годишната Андерсън се появи без лице на събитието, което предизвика много разговори и похвали, включително от звездата от "Черната вдовица". В интервю, публикувано в сряда, 38-годишната Йохансон заяви пред PopSugar, че тази постъпка е била "силно послание".

"Мисля, че определено е различно да видиш някой, който е в центъра на общественото внимание, жена в центъра на общественото внимание, да отиде на модно ревю или голямо събитие без грим", каза тя за звездата от "Спасители на плажа". "Просто е много различно от това, с което сме свикнали."

"За жените е силно да видят как други жени отхвърлят стандартните норми за красота", продължи Йохансон.

"РЕВОЛЮЦИЯТА НА ЕСТЕСТВЕНАТА КРАСОТА ОФИЦИАЛНО ЗАПОЧНА!" Къртис пише в Инстаграм, като отбелязва Андерсън. "Тази жена се появи и зае мястото си на масата без нищо по лицето си. Толкова съм впечатлена и захласната от този акт на смелост и бунт".

Андерсън разкри, че не носи грим на събитията от Седмицата на модата в Париж в интервю за Vogue Франция, като каза, че не иска "да се конкурира с дрехите".

"В момента не съм почитателка на грима", добави тя. "Майка ми винаги ми е казвала: "В един момент от живота си няма да искаш да носиш грим върху кожата си", и е права. Понякога се налага да предизвиква Андерсън каза, че се надява, че като не носи грим, може да помогне за моделирането на многобройните начини, по които жените могат да изразят себе си. "Не се опитвам да бъда най-красивото момиче в стаята", каза тя. "Чувствам, че това е просто свобода. Това е облекчение."

Андерсън се присъедини към редиците на известните жени, които не се гримират или остаряват стествено, включително Джъстин Бейтман, Кели Рипа и Алиша Кийс.

Източник: usatoday.com