Италианският съд осъди пакистански гражданин на име Гулам Имран на десет години затвор за нападение и изнасилване на 58-годишна българка през нощта на 7 август миналата година. Престъплението се случило в телефонна кабина на площад "Витория" в град Комо, където Имран заплашил и затворил жертвата си вътре.

И двамата били бездомници в момента на инцидента.

Българката свидетелствала и дала изчерпателни показания пред полицията още през миналата година. Тя точно разказала всичко, което преживяла по време на нападението, като успешно идентифицирала нападателя си, който я нападнал и я ранил със счупени стъкла от бутилка.

Пакистанец брутално изнасили българка в телефонна кабина в Италия

Той бил арестуван от властите след подробното му описание.

Жертвата споделя, че тя била жестоко малтретирана, включително дърпана за косите, удряна с юмруци и ритници, и дори й била счупена лакътната кост на ръката. След изнасилването, Имран оставил жертвата си в критично състояние, а случайна минувачка забелязала пострадалата и сигнализирала полицията.

Българката била подложена на няколко операции, за да се излекуват нараняванията по тялото й. Пакистанският извършител на нападението избрал да бъде съден по съкратената процедура, базирана на свидетелствата на жертвата и резултатите от съдебното разследване, което му донесло намаление на наказанието. Съдията също разпоредил обезщетение от 50 хил. евро за българката, макар че получаването им може да се окаже трудно, споделят юристи.

Източник: lupa.bg