Почти е сигурно, че някой от службите ще заеме мястото му

Мнозина се запитаха дали смъртта на Путин би сложила край на войната в Украйна.

Истината е, че по темата се появиха различни сценарии.

Александър Коваленко, който е военен експерт прогнозира пред 24tv.ua, че от голямо значение е въпросът кой ще заеме мястото на Владимир Путин. Експертът не изключва вероятността то да бъде заето от някой от силовите структури на федерацията.

Най-големи са шансовете заместникът на диктатора да е от Руското министерство на отбраната, Сухопътните войски или пък ФСБ.

Всяка от изброените институции обаче е поставила свои цели и има очаквания от т.нар. „специална операция“.

Така например мечтата на Шойгу е пътят му към непризнатото Приднестровие да бъде разчистен. Не са малко и желаещите сред чиновниците да окастрят здраво руския бюджет.

Коваленко прогнозира, че който и да заеме мястото на лидера в случай, че той издъхне, ще демонстрира „неоимперски реваншизъм” поради простата причина, че той е заложен у руснаците.

Всеки, който заеме президентския стол на Русия ще води преговори за украинските територии.

Поради тази причина е абсолютно грешно Украйна да очаква, че в случай, че Путин издъхне, войната ще приключи тутакси. Властта несъмнено ще бъде взета от военен престъпник, който ще изгаря от желание да посегне на украинската територия.

В заключение Коваленко посочва, че военните действия ще продължат докато има ефективен сценарий за мащабно бягство от украинската територия.

Източник: blitz.bg