Невероятен скандал се вихри в САЩ, но повлече и Русия, а резултатът може да ескалира в международен конфликт, който да застраши сигурността на половин Европа. Джо Байдън публично обяви, че подкрепя заповедта за арест на Владимир Путин, който е обвинен за военни престъпления срещу човечеството. Заповедта е издадена от международния съд в Хага и според нея, ако президентът на Русия стъпи на територията на някоя от страните — членки, които признават Римския закон, ще трябва да бъде задържан и арестуван. А след това предаден в Хага, за да бъде съден лично. Акт, който беше отхвърлен от страна на Русия, която заяви, че не признава международния наказателен съд като институция и не приема решенията му..

Официално инициативата е на съдиите от трибунала, които обвиняват Путин, че отвлича деца от сиропиталища в Украйна и ги предава на руски семейства зад граница. Зад този акт обаче прозира дългата ръка на САЩ и отчаяният опит на Джо Байдън да отвлече вниманието от скандала срещу себе си.

Сн. Конгресът на САЩ

Президентът на САЩ заяви, че никой от семейството му не е получавал пари от китайски фирми, въпреки че разследване на републиканците от горната камара показа, че синът му Хънтър Байдън, Бо Байдън и снаха му Холи са получавали близо 1 милион долара в китайска валута заради сделки с китайците, по време на предизборната кампания на Байдън. Също така се твърди, че той е получил финансиране от Пекин, което президентът отрича. Смята се, че съпругата му Джил вероятно също е била финансирана. Това предизвика невероятен скандал, но той бе засенчен от изявлението на Байдън, че подкрепя ареста на Владимир Путин за военни престъпления и смята, че той трябва да бъде осъществен.

Изказването мина тънката граница на мълчаливо търпение между двете страни...