Невероятен скандал се вихри в САЩ, но повлече и Русия, а резултатът може да ескалира в международен конфликт, който да застраши сигурността на половин Европа. Джо Байдън публично обяви, че подкрепя заповедта за арест на Владимир Путин, който е обвинен за военни престъпления срещу човечеството. Заповедта е издадена от международния съд в Хага и според нея, ако президентът на Русия стъпи на територията на някоя от страните — членки, които признават Римския закон, ще трябва да бъде задържан и арестуван. А след това предаден в Хага, за да бъде съден лично. Акт, който беше отхвърлен от страна на Русия, която заяви, че не признава международния наказателен съд като институция и не приема решенията му..

Официално инициативата е на съдиите от трибунала, които обвиняват Путин, че отвлича деца от сиропиталища в Украйна и ги предава на руски семейства зад граница. Зад този акт обаче прозира дългата ръка на САЩ и отчаяният опит на Джо Байдън да отвлече вниманието от скандала срещу себе си.

Отвличане на вниманието?! Байдън нареди арест на Путин, за да скрие семейни афери за милиони (Всичко за скандала)

Сн. Конгресът на САЩ

Президентът на САЩ заяви, че никой от семейството му не е получавал пари от китайски фирми, въпреки че разследване на републиканците от горната камара показа, че синът му Хънтър Байдън, Бо Байдън и снаха му Холи са получавали близо 1 милион долара в китайска валута заради сделки с китайците, по време на предизборната кампания на Байдън. Също така се твърди, че той е получил финансиране от Пекин, което президентът отрича. Смята се, че съпругата му Джил вероятно също е била финансирана. Това предизвика невероятен скандал, но той бе засенчен от изявлението на Байдън, че подкрепя ареста на Владимир Путин за военни престъпления и смята, че той трябва да бъде осъществен.

Изказването мина тънката граница на мълчаливо търпение между двете страни...