Най-новият атентат в американската история роди най-новия герой на Америка. Само за броени дни Доналд Тръмп се превърна от парий в герой за страната си. Опитът за покушение срещу него само затвърди позициите му за победа за Белия дом. И превърна Джо Байдън в марионетна пионка, която изглежда все по-неспособна да държи юздите на Америка.


"Тръмп се превърна в герой. Никой вече не си спомня скандалния съдебен процес срещу него, неудобните разкрития за личния му живот, аферите му и расистките му изявления. На сцената се появи нов герой - ранен, с вдигнат юмрук за битка, позоваващ се на Бог и обещаващ, че в името на Христос ще води своя поход за мир и ще победи. Той просто е неузнаваем", казват приближени до бившия държавен глава.

 

На последното си представяне в Лас Вегас, Тръмп наистина се държеше като рок звезда. Той се изправи ранен, с превръзка на дясното ухо, видимо смирен и отдаден на каузата да направи Америка по-мирна. А това му спечели неочаквани симпатии от страна на американския народ.

 

"Той се превърна в икона само за няколко дни. На фона на уверения, макар и окървавен Тръмп, Байдън изглежда толкова крехък и безпомощен, докато слиза от самолета. Няма човек в Америка, който да подкрепи Байдън. Това го признават и демократите, и републиканците, и свръхбогатите спонсори. Ако Тръмп продължи да поддържа тази енергия до ноември, влизането му в Белия дом е гарантирано", коментират анализатори. "Той говори за Бог, за мир, за край на войната. А на обикновените американци им омръзна данъците им да отиват за някаква си неизвестна държава в Източна Европа, в подкрепа на война, която дори не е тяхна. Така че Тръмп вероятно ще бъде преизбран с огромна подкрепа", коментират анализатори.