Лиса Мари Пресли, единствената дъщеря на великия музикант почина на 12 януари. Ден преди кончината си тя бе на червения килим на Златен глобус заради номиниран  филм за известния й баща.

Публиката заподозря, че с Лиса се случва нещо, когато видяха Пресли на сцената. Изглежда й беше трудно да говори и правеше неудобни паузи по време на изказването си. И докато вървеше тя непрекъснато държеше ръката на приятеля си Джери Шилинг.

След по- малко  от ден след лъскавото събитие Лиса Мари бе открита в спалнята си от икономката в безсъзнание. По всичко личеше, че изобщо не диша. Пристигналият екип от лекари успя да я реанимира и звездата бе откарана до болница. За съжаление чудо не се случи, сърцето й не издържа и тя си отиде едва на 54.

От червения килим до интензивното: Дъщерята на Елвис почина (Как живя и как изглеждаше Лиса – Снимки)

„С натежало сърце трябва да ви  съобщя опустошителната новина, че красивата ми дъщеря Лиса Мари ни напусна. Тя беше страстна, силна и любяща жена ",  написа майка й Пресила в съобщението.

Животът на Лиса Мари бе белязан с много трагедии, но и също с много любов.Тя беше омъжена 4 пъти, включително и за Майкъл Джексън и актьора Никълъс Кейдж.

Лиса Мари преживя трудни разводи, пристрастяване към хапчета, здравословни проблеми, както и самоубийството на най-големия си син, който си отиде на 28.

От червения килим до интензивното: Дъщерята на Елвис почина (Как живя и как изглеждаше Лиса – Снимки) - Снимка 2

Напоследък певицата се занимаваше само с благотворителна дейност, твореше повече за себе си и се грижеше за децата си. Някога тя притежаваше и управляваше изключително  печелившата Elvis Presley Enterprises, но продаде целия бизнес през 2005 г. Наследството от баща й бе достатъчно да изживее няколко живота комфортно. Нейно беше и известното имение на Елвис Graceland в Мемфис.