За втори път през последните дни принц Уилям и крал Чарлз правят опит за помирение с Меган и Хари. Въпреки усилията на някои "приятели" на херцозите на Съсекс да създадат интрига между тях, кралското семейство изглежда решено да премине през трудните дни без драми и скандали. 

 

По време на траурната обиколка, на която Меган и Хари се събраха с принца и принцесата на Уелс по тяхна лична покана, Уилям приветства Меган и с нежен жест я призова да се включи в срещата с кралския помощник, преди да се изправи пред тълпите. 

 

Желанието на принца да покаже, че Меган и Хари са му близки, бе парирано от поредния опит на приятели на херцозите да злепоставят кралското семейство. Омид Скоби, който се провъзгласи за близък приятел и хроникьор на семейство Съсекс, сподели в Туитър, че поканата е дошла чак в "11-я час". Въпреки това намери сили да признае, че принцът и принцесата на Уелс очевидно полагат усилия, за да накарат двойката да премине по-безболезнено през всички трудности и изпитания.

 

Четиримата бяха видени заедно за последно, малко преди Меган и Хари официално да се оттеглят от обществените си роли и да заминат за Америка. И въпреки че изглежда очевидно, че няма да се върнат към активна роля в кралското семейство, те ще продължат да са в най-близкото обкръжение на крал Чарлз III. Предстои да стане ясно обаче, дали ще задържат титлите си и как ще се развие връзката им с двореца след загубата на кралицата.