Докато целият свят е вперил поглед във войната между Израел и Палестина, на север става все по-горещо. Москва отправи предупреждение към Киев, че се опитват да взривят АЕЦ "Запорожие" и предупреди Запада, че ако не се намесят, може да се стигне до ядрена криза.

"Само за днес се наложи три пъти да сваляме безпилотни дронове. Последният е в близост до шести блок на АЕЦ "Запорожие". Този блок е изключен, но заплахата от ядрен взрив е сериозна", предупреждават руските власти.

Електроцентралата, която е под руски контрол в украинския град Запорожие, се оказа горещ картоф и за двете страни. От една страна Киев отрича да има нещо общо с нападенията, а от другия Русия предупреждава, че има риск от ядрени удари върху централата.

Напрежението между двете страни се изостря, на фона на конфликта между Израел и Палестина. И докато Москва не позволяваше Запада да се меси в този конфликт, локализирайки кризата само между Кремъл и Киев, то в Израел нещата не стоят така. Нигерия заплаши, че ще даде на съд в Хага Германия заради "геноцид на палестинския народ". Според нигерийските власти Берлин подкрепя Израел и с оръжията, които изпращат за страната, подпомагат геноцида на палестинския народ. Освен това Германия се застъпи за Тел Авив в тази ситуация и настоява за прекратяване на огъня и връщането на заложниците от Израел.