Принцеса Шарлийн се раздели с мъжа си  - принц Алберт и вече живее в Швейцария. От няколко месеца съпругата на княза на Монако изненадващо липсва от обществения живот. След десетмесечно отсъствие в Южна Африка, където остана, за да се бори с опасна инфекция на носа, Шарлийн най-накрая намери решение на брака си - събра си нещата и замина за Швейцария.

 

"Истината е, че Шарлийн и Алберт се разбраха за бъдещите си отношения. Тя ще го придружава на всички публични и церемониални събития, той ще й позволи да живее в Швейцария. Официално, принцесата се намира там за лечение след изтощително боледуване, но истината е друга. С Алберт решиха, че тя ще се появява на всяко едно събитие, където му е необходима, а той ще й даде право да вижда децата и да прекарва време с тях. Това лято двамата прекараха два месеца с децата, като плаваха заедно с яхта по Средиземно море", казва източник от двореца.

 

Слуховете за края на брака на Шарлийн и Алберт се носят от години. Но едва сега кралската двойка допусна да се разкрие колко е дълбок разривът помежду им. Принцът заяви официално, че съпругата му има тежки здравословни проблеми и се нуждае от тишина и спокойствие, както и от неприкосновеност на личния живот. Затова е избрала Швейцария, където е настанена в частна клиника. И вижда децата си, когато лекарите й разрешат.

 

"Това няма нищо общо с личните ни отношения. Ние се разбираме прекрасно. Държа да подчертая, че бракът ни не е в криза и ние сме отдадени един на друг", каза още Алберт.

 

Принцесата не е правила досега коментари по въпроса. Публичните й изяви обаче опровергаха най-зловещите слухове, че е въдворена някъде надалеч, защото не желае да се съобразява с условностите на кралския протокол...