Принц Хари и принц Андрю са двама от най-известните британски кралски особи, но имат много повече общи черти, отколкото може да се предположи на първо поглед.

Наскоро известно британско издание сравни двамата принцове и обяви, че те са абсолютни близнаци по характер. А кои 10 неща ги сближават толкова, вижте по-долу.

1. Момчетата на мама

И двамата принцове са втори синове на родителите си. Кралица Елизабет ражда Андрю като херцог на Йорк, а принцеса Даяна през 1984 година ражда Хари, като втори син на принца на Уелс. Не е тайна, че и двете дами споделят слабост към вторите си синове и им обръщат повече внимание, тъй като не са толкова ангажирани в държавната машина.


2. Слаби ученици

И Хари, и Андрю са големи купонджии, чиито младежки лудории се отразяват и на училищния им успех. Принцовете признават, че не са били най-добрите студенти. Но пък има едно нещо, което силно ги увлича — армията.


3. В служба на страната

И двамата имат служба в британските въоръжени сили. Принц Хари е бил военен пилот и е служил в Афганистан, докато принц Андрю е бил морски пехотинец и е служил по целия свят.

4. Фатални любовни истории

Но може би най-голямото им сходство е във връзките им с жените. Принц Хари е женен за актрисата Меган Маркъл, с която напуснаха кралското семейство през януари 2020 г. А принц Андрю е имал е романтична връзка с американската актриса Криси Тийгън, която по-късно се омъжи за музиканта Джон Леджънд. Подобно на Хари и Андрю имаше скандална връзка в миналото. Той беше луд по актрисата Ку Старк, но двамата се разделиха по нареждане на двореца. Хари скъса с Челси Дейви, тъй като кралицата не я одобри за снаха.


5. Опит да осребрят кралското си влияние

Принц Андрю неведнъж е бил критикуван заради връзките си с Близкия изток и опитите да търгува с влияние. Херцогът на Йорк понася доста тежко тези обвинения, но през годините стана ясно, че това е факт. Хари също използва връзките си с кралския двор, за да печели милиарди. И дори публикува биография с доста скандални разкрития за връзките с брат си и баща си.