Служебният военен министър смята, че президентът на Русия няма да прибегне до натискане на червеното копче и използване на ядрено оръжие. Той вярва, че Русия няма да влезе в директен сблъсък със Северноатлантическия пакт.

Той смята, че не толкова Путин губи войната, а по-скоро Украйна си връща изгубените територии. Мнението си изрази по време на гостуване в една от националните телевизии. Той също така определи случващото се в Украйна като война.

Военният министър е уверен, че България няма да бъде въвлечена в разгарящия се конфликт. За съжаление той призна, че нашата армия е въоръжена със стара техника, но въпреки това смята, че не може да бъде наречена слаба.

Според него няма непосредствена заплаха за националната ни сигурност, но смята, че има заплахи, които не бива да се подценяват.

Министърът заяви, че до мобилизация в България ще се стигне единствено, ако страната ни бъде нападната директно и само след подписване на указа на върховния главнокомандващ – президентът на България.

Той увери, че се водят преговори с Полша за удължаване на експлоатационния период на нашите изтребители МИГ-29 и също така обвини политиците през изминалите 32 години, че са подценявали армията и са я довели до сегашното й положение.

Източник: lupa.bg

Обявиха кога ще има мобилизация у нас