Обида нанесена преди 20 години стана повод за нов скандал тези дни. Крал Чарлз и съпругата му Камила отказаха да присъстват на сватбата на херцога на Уестминстър, тъй като протоколни разпри обидиха кралицата преди 20 години. Историята, която аристократите разказват на ухо, въвлича Уилям и Хари в цялата драма. Но и двамата се оказаха със знакови роли в нейната развръзка.

Херцогът на Уестминстър Хю Гросвенър наскоро обяви, че ще се жени, а негова избраница е Оливия Хенсън. Хю, който е много близък приятел на принцовете Уилям и Хари, а кралят дори е негов кръстник, изпадна в немилост заради гаф на сватбата на сестра му преди 20 години. Тогава майката на младоженеца Емили ван Кутсем обиди Камила, срещайки се с нея и поставяйки много странни условия на бъдещата съпруга на краля. Тя не можела да седи до Чарлз, трябвало да дойде отделно и щяла да бъде настанена назад в публиката. По това време двамата не криеха вече отношенията си, а Чарлз правеше всичко, за да превърне Камила в подходяща кандидатка за своя втора съпруга. В крайна сметка се стигна до това, че принцът отказа да уважи сватбата, Камила също, а след последвалия скандал между двамата, три месеца по-късно Чарлз официално обяви годежа им.

Сега, 20 години по-късно кралят и кралицата отказват поканите за празника, под предлог, че имат други ангажименти. Единственият, който ще отиде на церемонията е Уилям, който трябва да бъде и кум на сватбата на Хю. Хари дори не е бил обсъждан като фигура, тъй като се смята, че присъствието му би създало напрежение за двойката. Очевидно семейство Съсекс стават все по-нежелани във висшето общество. А кралят дори и да прощава, не забравя обидите към съпругата му, дори и заради протокола.