Кучето на президента на САЩ - Джо Байдън, хапе наред. А говорителката на Белия дом се извинява, твърдейки че животното е под стрес. Невероятен скандал избухна в общественото пространство, след като се разбра, че немската овчарка на Джо Байдън и съпругата му Джил за няколко месеца е ухапала над 10 човека, включително и сътрудници от "Сикрет Сървис".

От Белия дом обаче излязоха с извинението, че животното е стресирано и затова на моменти се държи агресивно. Прес секретарят на Байдън Катрин Жан-Пиер, заяви, че доколкото е информирана "инцидентите се третират като трудови злополуки и служителите получават съответното обезщетение заради тях. Истината е, че Белият дом е доста стресиращо място за живеене. Първата двойка говори със специалисти, взе мерки, за да осигури комфорт на домашния си любимец, но все пак той е само едно куче", добави тя.

Наскоро обаче стана ясно, че действията на кучето "Командир" не са толкова безобидни. То е пратило в болница един служител от охраната на президента, след като го е захапало за крака, а друг е получил травми по ръката си. Друг агент е трябвало да използва щит, за да отблъсне атаката на кучето, след като Байдън го пуска от каишката му. От охраната на президента твърдят, че "кучето е адски лудо и трябва да бъде приспано.

И ако не принадлежеше на президента, вероятно щеше да бъде ликвидирано. А най-лошото е, че дори не носи намордник". Миналия ноември Джил Байдън заявява, че е загубила контрол над кучето си и не може да се оправя с него.

Коментарът й е по повод пореден инцидент - ухапан агент, който потърси спешна помощ в болница, след като ръката му пострада. Бившето куче на семейството - Мейджър, също беше преместено при семейни приятели, след като хапеше наред сътрудниците на президента. Не е ясно, дали и сега няма да се случи същото...