Меган Маркъл никога повече няма да бъде равна нито на Кейт, нито на Камила. Само преди броени часове херцогинята на Съсекс направи публичен реверанс пред три кралици, признавайки подчинената си роля в двора. Меган се поклони пред ковчега на покойната кралица Елизабет, но така избра момента, че поклонът й да бъде направен и пред Кейт, принцеса на Уелс. Както и пред новата кралица - консорт - Камила. 

 

Церемонията по прощалното сбогуване с Елизабет ще продължи над 35 часа, като се очаква няколко милиона британци да посетят абатството в Уестминстър, за да изпратят любимата си кралица. След като кралското семейство изпълни официалните си задължения пред ковчега, поданиците ще могат да минат край него.


Актът на Меган обаче привлече интереса и вниманието на медиите, тъй като херцогинята е добре известна със сприхавия си характер, както и с това, че доскоро нападаше Кейт и Уилям. Пред ковчега на покойната кралица обаче, тя е принудена да се съобразява с протокола и дори нещо повече - публично да се поклони пред Кейт в знак на извинение и към нея самата.


"Кейт не й проговори по време на цялата церемония. Двете пътуваха отделно, Меган беше придружена от графиня Софи. В абатството тя бе принудена да признае публично старшинството на Кейт и Камила. Двете посрещнаха жеста й с каменно лице, но със сигурност това беше дълго чакано извинение от тяхна страна. Меган никога повече няма да им бъде равна. Днес тя се прости с една вече отишла си кралица, но се изправи пред други две - настоящата и бъдещата. И ясно си дава сметка, че не може да продължи както досега", коментират запознати.