Невероятен скандал разтресе Русия, след като невероятно видео изтече в мрежата. Собственичка на компания за продажба и доставка на стоки по интернет, която вероятно е една от най-големите на територията на страната, се оказа в изключително компрометираща ситуация. Местната бизнесдама събличала работничките си по бельо и ги задължавала да преминават обиск всеки ден след работа, за да е сигурна, че не я ощетяват. Разкритията предизвикаха невероятен отзвук, след като стана ясно, че хората във фирмата са третирани като роби.

Компанията е собственост на Татяна Бакалчук, руски олигарх, приближена до Владимир Путин и една от най-богатите жени в света. Компанията й управлява филиали с общ брой на служителите — 48 000. Отношението към тях обаче е далеч от човешкото.

Жени инспектори сутрин претърсват жените, за да удостоверят, че те не внасят на работните си места часовници и мобилни телефони. Вечер пък работничките са принудени да изтърпят унизителен обиск по бельо, за да докажат, че не са откраднали нищо от работните си места.

Новината и видеото разтърсиха цяла Русия и станаха повод много организации за защита на правата на работниците да обявят протест. Репортери под прикритие също са преживели срамните сцени и от първа ръка разказват за "прелестите" на работата в компанията.

Бакалчук е една от най-богатите жени в Европа, с лично състояние над 24 милиарда долара. Дамата обаче не за първи път се сблъсква с гнева на работниците в Русия. Тя неотдавна предизвика негодувание, като обяви, че ще удържа от заплатите на работниците разходите за всеки върнат артикул от клиент, или ако получи оплакване за дефектна стока.