За първи път след старта на войната между Украйна и Русия Олена Зеленска излезе на светло. Първата дама на Украйна беше на официално посещение в Давос, където се срещна с едни от най-богатите хора на планетата. Поканата към нея беше свързана с конфликта в Украйна, а визитата й имаше за цел да убеди европейските лидери и милиардерите, че трябва да окажат по-засилен натиск върху Русия и да помогнат на Украйна във въоръжаването.

Неочаквано! Олена Зеленска на среща с милиардери, докато Русия обсажда Украйна (Първата дама с първа изява по време на войната - Снимки)

Сн.AP

Пред участниците във форума в Давос, Олена заяви, че те не са били достатъчно ангажирани с проблемите на войната с Русия. И предупреди, че "Москва няма да се задоволи с атаките срещу границите на Украйна. Нейната цел се простира далеч към други държави в Източна Европа".

Неочаквано! Олена Зеленска на среща с милиардери, докато Русия обсажда Украйна (Първата дама с първа изява по време на войната - Снимки) - Снимка 2

Сн. AP

"Всички вие сте обединени от факта, че наистина сте много влиятелни. Но има нещо, което ви разделя - и това е, че не всички използвате това влияние за обединение, а някои дори го използват по начин, който ни разделя още повече", каза Олена.

Участието й във форума има за цел да подпомогне Украйна да се сдобие с още повече оръжия от чужбина, за да отблъсне руските атаки. Както е известно, Киев има проблем в това направление и ситуацията продължава да се влошава.

Неочаквано! Олена Зеленска на среща с милиардери, докато Русия обсажда Украйна (Първата дама с първа изява по време на войната - Снимки) - Снимка 3

Сн. AP
"Какъв може да бъде животът в свят, в който на танковете е позволено да нанасят удари по атомни електроцентрали? Как светът иска да постигне климатично равновесие, ако в момента дори не може да спре изгарянето на цели градове в Украйна.

Неочаквано! Олена Зеленска на среща с милиардери, докато Русия обсажда Украйна (Първата дама с първа изява по време на войната - Снимки) - Снимка 4

Сн. AP

Това прави Русия със своята артилерия, с ракетите, с иранските си дронове. А вие отлично знаете, че руската агресия никога няма да се ограничи до украинските граници. Тази война ще стигне и по-далеч и ще направи кризата още по-голяма, ако агресорът не загуби.", каза още Олена Зеленска.