Крал Чарлз направи последен опит да се примири с Меган и Хари. Новият британски монарх даде първото си изявление пред обществото, в което спомена, че тъгува за своята обична майка, но също така се надява да успее да "докаже любовта си към скъпите на сърцето му Меган и Хари".

 

Подадената маслинена клонка бе съпроводена с ново изявление. "Вярвам, че Катрин и Уилям ще бъдат достойни за титлите принц и принцеса на Уелс. Моята обична снаха знае прекрасно с какви очаквания е натоварена титлата заради миналото и това, че съпругата ми Даяна я носеше с гордост, но се надявам, че Кейт ще й придаде собствена визия, защото ще иска да гледа към бъдещето".

 

С тези думи кралят официално обяви, че Кейт и Уилям са неговите престолонаследници. 


Междувременно в Лондон се наблюдава неочаквана промяна на силите. Принц Хари замина сам за Балморал и се върна почти веднага след като се прости с баба си в Шотландия. Той ще изчака погребението, заедно със съпругата си в Лондон, където Меган неочаквано реши да остане. Действията й бяха продиктувани от новината, че Кейт също остава в Уиндзор с децата. Папараци малко след това я снимаха в траур и скърбяща за кралицата. 

 

В същото време Камила печели симпатиите на обществото и се радва на все по-силна подкрепа. Фактът, че се държи като земна и обикновена жена пред хората определено й печели одобрението на британците. И те все по-явно я възприемат за кралица-консорт, роля, която беше немислима допреди десет години...

Източник: Дейли мейл