Ален Делон подкрепи с писмена декларация колективната жалба, съдържаща точки за „умишлено насилие над уязвимо лице“, „морален тормоз“, „неправомерно присвояване на кореспонденция“, „злоупотреба с възползване от състояние на слабост“, „малтретиране на животно“. Прокуратурата в Монтаржи е взела решение да започне разследване на случая.

 

Вече е разпитана гледачката, която е и любовница на кинолегендата. Тя твърди, че е била оклеветена от децата на актьора, тъй като се опасяват, че ще получи солиден пай от наследството му.

 

Втора отделна жалба срещу Хироми Ролен е подал най-големия му син – Антони Делон за умишлено насилие и държане в изолация на „уязвимо лице в продължение на година и половина“.

 

Немощният Ален Делон е подложен на физически тормоз от гледачката му, която иска дял от наследството

„На 31 януари 2022 г. реших да започна да записвам събитията, които се случваха в нашия семеен кръг и които засягаха особено отношенията между моя баща Ален Делон и неговата придружителка“, обяснява Делон-младши, цитиран от френските медии, и споменава като повод кавга, станала през ноември 2021 г. Упрекнах я, че изобщо не сметнала за необходимо да уведоми някой от нас тримата – децата на Ален Делон, след жестоко падане на баща ни, довело до многобройни шевове на челото му и нощ на наблюдение в болница“, казва актьорът Антони Делон и добавя: „Допреди няколко седмици баща ми изглеждаше примирен с живота, който не харесваше, но който смяташе за цената, която трябва да плати не за спокойствието, а за това да не живее сам“.

 

„Тази жена, която се настани в неговия дом, ставаше все по-агресивна, отправяше словесни нападки и обиждаше него и децата му“, казва се в изявлението на адвоката на семейството Кристоф Айела. В документа се отбелязва, че гледачката контролира телефонните разговори на любимеца на милиони зрители и го изолира от близките, приятелите и семейството му, прибягвайки до манипулации и заплахи. Тя отговаряла на писмата, които получавал, представяйки се за него и забранявала на децата му да го посещават редовно, както винаги са правили.

 

Актьорът настоява тя да напусне незабавно къщата му в Души , Пикардия, която се намира на около 100 км. от Париж и която двамата обитаваха съвместно до неотдавна. Когато на 5 юли Ролен се опитва да влезе в имота в Души, представители на френската жандармерия не я допускат по искане на Ален Делон и наследниците му. Според френския наказателен кодекс моралният тормоз се наказва с 3 години затвор и глоба от 45 000 евро.

 

Досега Хироми Ролен беше малко позната на широката публика. В тв интервю от 2021 г., Ален Делон я представи като своята „японска спътница“, а адвокатът му Кристоф Айела я определя като „компаньонка“ и „нещо като болногледачка“.

 

Ален Делон и Хироми Ролен се познават от около 30 години. Жената присъства в техническия екип на мнозина френски филми от 80-те и 90-те години, а след това се срещат отново с Делон на снимачната площадка на филма на Едуард Ниерманс „Завръщането на Казанова“ от 1992 г., на който тя е втори помощник-режисьор. По-късно става гримьорка на Ален Делон и като негова асистентка го придружава на кинофестивала в Кан през 2019 г., когато актьорът получава почетна „Златна палма“ за цялостна кариера.

Смята се, че японката е неговата последна любовница, но най-вероятно от години двамата нямат интимен живот предвид силно напредналата възраст на кинолегендата.

 

Според клюкарски сайтове във Франция тормозът над Ален Делон започнал още преди 2 години. Хитрата Хироми започнала да го манипулира да й остави сериозен дял от наследството си. Тя претендирала поне за няколко милиона евро и една от къщите на актьора, тъй като се грижела за него в последните му дни и заслужавала да получи нещо. След като Делон започнал да увърта, японката започнала да прилага и физически тормоз над него. Децата му със закъснение научили какво се случва и се намесили. Сега тече разследване, а ако се потвърдят слуховете за насилие над 87-годишния актьор, Хироми може и да бъде арестувана и осъдена. 

 

През март 2022 г. някои медии писаха, че Ален Делон е изявил желанието да напусне този свят с помощта на евтаназия – нещо, което по-късно бе отречено. Чрез евтаназия в швейцарска клиника през 2021 г. си отиде и бившата му съпруга Натали Делон, която беше диагностицирана с рак. По думите на първородния му син Антони Делон баща му вече е изготвил завещанието си.

Източник: Уикенд