Брад Пит понесе нов удар от Анджелина Джоли. Актрисата явно още не може да му прости раздялата им, както и фактът, че по време на развода им не спираше да излиза с други жени. В последно време тя е опитва да получи всички документи от разследването на ФБР срещу него. И не пести средства, за да постигне целта си. 

"Анджелина иска да е "правно защитена" от атаки на Брад срещу нея. Те все още не са се разбрали за развода и децата, затова държи да има документи, които да й гарантират сигурност", казва още адвокатът на актрисата. Самата тя не е коментирала решението си, но според запознати, ситуацията доста се е влошила между тях двамата. 

Към настоящия момент Брад има връзка с доста по-млада красавица и изглежда е готов да устрои личния си живот. Анджи обаче не може да преглътне факта, че той е щастлив, въпреки раздялата им. Самата тя се отказа от работата си към ООН, отказа се  и от редица други начинания, продаде и семейното имение "Шато Миравал", превръщайки голяма част от общите им активи в парични средства.

Мнозина се чудят дали актрисата няма финансови проблеми и в действителност не се опитва да изнуди бившия си съпруг, за да се оправи с дълговете си. Самата тя обаче продължава да мълчи, твърдейки че иска да запази личния си живот в тайна.