Един от най-големите скандали в Бъкингам, изобщо, определено е решението на Хари и Меган да напуснат Острова и да се преместят да живеят в Щатите. Така, на практика, Хари изостави отговорностите и задълженията си към монархията - нещо, което понесло страшно тежко на баба му.

Това стана ясно чак сега, седмици след кончината на кралица Елизабет Втора, като нейни близки довереници разкриха писмено какви са били думите й. Знаем, че публично, пред целия свят, Елизабет постъпи човешки и благородно като пожела щастие и попътен вятър на младото семейство. И заяви, че се надява те да бъдат спокойни и радостни в новия си дом и родина.

Вътрешно обаче новината й подействала зле, особено на годините, на които вече се намираше и фактът, че за нея Великобритания винаги е била не само родина, но и дълг, чест, отговорност.

"Тя беше много тъжна от постъпката на внука си, мислеше много, но беше решила, че няма да се меси. "Не знам какво да кажа, всъщност не искам и повече да мисля за това, не ме интересува, нямам сили", това изрекла кралицата пред хората от свитата си. И наистина се опитала да остави настрани въпроса, за да не се терзае.